RIK anulirao 11 biračkih mesta, četiri ponovo proverava

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK anulirao 11 biračkih mesta, četiri ponovo proverava

Republička izborna komisija (RIK) večeras je od 99 spornih biračkih mesta anulirala 11, dok su ostala biračka mesta verifikovana.

RIK je anulirala četiri biračka mesta u Nišu, po jedno na Zvezdari, u Bačkoj Topoli, u Adi, u Opovu, Jagodini i Knjaževcu.

Nakon naknade provere, RIK je anulirao izbore na biračkom mestu 39 u Grockoj. Naknadnom proverom je utvrđeno da je u zapisniku sa biračkog mesta broj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 15 u Surdulici, izbornim listama upisan pogrešan broj osvojenih glasova, i RIK je to biračko mesto, nakon ponovnog brojenja listića i ispravke podataka, verifikovao.

Posle naknadne provere, verifikovano je glasanje i biračkom mestu 37 u Vršcu.

Sednica RIK-a je završena, služba statistike obrađuje rezultate, a posle pauze od sat i po očekuje se još jedna sednica RIK-a na kojoj bi trebalo da budu proglašeni rezultati izbora na 99 biračkih mesta.

RIK bi na sednici u toku noći trebalo da odredi i datume ponovljenih izbora na 15 biračkih mesta na kojima je glasanje zbog prethodno poništeno zbog nepravilnosti.

Republička izborna komisija prethodno je saopštila rezultate na osnovu 98,64% obrađenih biračkih mesta. I po ovim rezltatima, cenzus je prešlo sedam lista: SNS – 48,24%, DS – 6,04%, SPS – 10,95 %, SRS – 8,11%, DVERI – 5,01%, SDS-LDP-LSV – 5,03%, Pokret Dosta je bilo – 6,04%

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.