RASKRINKANA LAŽ ZAPADA Zvaničnik za koga su tvrdili da je smenjen snimljen u društvu lidera Severne Koreje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASKRINKANA LAŽ ZAPADA Zvaničnik za koga su tvrdili da je smenjen snimljen u društvu lidera Severne Koreje

Državni mediji u Severnoj Koreji objavili su fotografije glavnog pregovarača te zemlje u razgovorima o nuklearnom naoružanju sa SAD, Kim Jong Čola kako prisustvuje koncertu u blizini lidera Kim Džong Una.

Kim je prema pisanju zapadnih medija smenjen jer je propao samit sa Vašingtonom u Hanoju, ali je viđen kako sedi sa ostalim visokim zvaničnicima u istom redu i to samo pet sedišta od severnokorejskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lidera.

Kim je bio glavni pregovarač i pandan američkom državnom sekretaru Majku Pompeu od kada je Kim Džong Un započeo razgovore sa SAD prošle godine. On je putovao u Vašington i sreo se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom dva puta pre nego što su održana dva samita SAD i Severne Koreje.

Južnokorejski list "Čosun ilbo" preneo je prošle nedelje izjavu neimenovanog izvora da je Kim Jong Čol osuđen na težak rad i ponovno ideološko obrazovanje, zato što je propao samit sa SAD.

List je takođe izvestio da je visoki izaslanik Kim Hjok Čol, koji je učestvovao u pripremama za samit, pogubljen zajedno sa još četiri zvaničnika iz severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova zato što su, kako je navedeno, izdali Kim Džong Una nakon što su ih pridobile SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.