Putin traži opštu vakcinaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 23:19

Putin traži opštu vakcinaciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da je ruska industrija spremna za opštu vakcinaciju i zatražio od potpredsednice Vlade Tatjane Golikove da naredne nedelje počne masovno vakcinisanje protiv virusa korona, javlja Sputnjik.

"Znam da je već dva miliona doza kod nas proizvedeno ili će biti proizvedeno u narednim danima, do tog nivoa će doći proizvodnja prve u svetu registrovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcine protiv virusa korona. To nam pruža mogućnost da počnemo ako ne sa masovnom, onda sa vakcinacijom velikog obima i to, kako smo se već dogovorili, dve rizične grupe - lekara i prosvetnih radnika", rekao je Putin.

Ako smatrate da smo spremni za taj korak onda bih vas zamolio da organizujete posao tako da pred kraj naredne nedelje već počnemo sa vakcinacijom velikog obima, sugerisao je Putin potpredsednici Vlade.

Ruska vicepremijerka Tatjana Golikova rekla je kako postoje mogućnosti za početak masovne vakcinacije u decembru.

"Procenili smo naše mogućnosti. Sada sumiramo rezultate. Imamo mogućnost da već u decembru počnemo masovnu vakcinaciju", rekla je ona tokom sastanka sa Putinom, prenosi Sputnjik.

Kako je navela, trenutno se radi procena prioritetnih grupa stanovništva, što uključuje lekare i prosvetne radnike.

Golikova je naglasila da će vakcinacija biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

Vakcina "Sputnjik V", koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije i tako postala prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je u ponedeljak da će do kraja ove sedmice iz Rusije stići 20 doza vakcina "Sputnjik V" koje će biti podvrgnute laboratorijskoj kontroli u okviru zdravstvenog sistema Srbije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRADONAČELNIK MOSKVE PORUČIO: Prestonica Rusije spremna za vakcinaciju protiv korona virusa, evo kada kreću prijave

Izvor: Kurir, 03.Dec.2020, 14:49

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je danas da će građani od 4. decembra moći da se prijave za vakcinaciju protiv korona virusa, a da će punktovi za vakcinaciju biti otvoreni od 5. decembra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.