Putin progovorio o Navaljnom: Lično sam tražio

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 08:05

Putin progovorio o Navaljnom: Lično sam tražio

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ruski opozicioni bloger Aleksej Navaljni ne bi bio poslat u Nemačku na lečenje da je Rusija želela da ga otruje.

On je u četvrtak na sednici Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", rekao da je lično zatražio od ruskog tužilaštva da odobri Navaljnom da napusti zemlju nakon žalbe supruge opozicionog političara, prenosi Rojters.

Ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetio da je Navaljnom bilo zabranjeno da napušta zemlju zbog krivične istrage. "Ali, bez obzira na to, tražio sam od Generalnog tužilaštva da to dozvoli i on je otišao", istakao je.

Da je neko u Rusiji želeo da otruje Navaljnog, Moskva ne bi dozvolila da ga avionom prebace u Berlin na lečenje, rekao je Putin.

Rojters navodi da Putin i drugi zvaničnici nikada nazivaju Navaljnog po imenu. Putinov portparol Dmitri Peskov nedavno je o njemu govorio kao o "berlinskom pacijentu".

Ovo je prvi put da je Putin lično govorio o Navaljnom, od kada je opozicionom lideru pozlilo na povratku iz Sibira 20. avgusta, konstatuje TAS S.

Posle par dana Navaljni, koji je tada bio u komi, prebačen je u Nemačku.

Za trovanje su zapadne zemlje i sam Navaljni optužili Rusiju i Putina, a Rusija je to negirala.

Evropska unija i Britanija prošle nedelje su uvele sankcije ruskim zvaničnicima bliskim Putinu kao kaznu za trovanje Navaljnog.

Kremlj je te sankcije osudio kao neprijateljski i neutemeljen korak protiv Moskve i obavezao se na odmazdu.

Navaljni je otpušten iz bolnice prošlog meseca i oporavlja se u Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.