Putin i Si se dogovorili o proširenju saradnje u energetici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2022, 16:31

Putin i Si se dogovorili o proširenju saradnje u energetici

Ruski predsednik Vladimir Putin se u telefonskom razgovoru sa kineskim kolegom Si Đinpingom dogovorio da proširi saradnju u oblasti energetike, finansija i industrije, saopštio je danas Kremlj.

"Dogovoreno je proširenje saradnje u energetici, finansijama, industriji, transportu i drugim sferama, uzimajući u obzir globalnu ekonomsku situaciju koja se zakomplikovala zbog nelegitimne politike sankcija Zapada", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je Kremlj u saopštenju, prenosi agencija Rojters.

Kako se dodaje, Putin i Si su izjavili da su rusko-kineski odnosi na neviđeno visokom nivou, kao i da se stalno poboljšavaju, prenosi agencija RIA Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN I SI ĐIPING PRODUBLJUJU EKONOMSKE ODNOSE Dogovorili proširenje saradnju u ključnim oblastima

Izvor: Blic, 15.Jun.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin se u telefonskom razgovoru sa kineskim kolegom Si Ðinpingom dogovorio da proširi saradnju u oblasti energetike, finansija i industrije, saopštio je danas Kremlj.

Nastavak na Blic...

Kremlj: "Kina podržava"

Izvor: B92, 15.Jun.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin i kineski predsednik Si Đingping razgovarali su telefonom o mnogim bilateralnim temama, kao i pitanjima od svetskog značaja...Između ostalog, Putin je svom kineskom kolegi izložio fundamentalnu procenu situacije u Ukrajini, saopštila je pres služba Kremlja..."Vladimir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.