Putin: Jačamo i vojnu saradnju!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Jačamo i vojnu saradnju!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Beogradu da je Rusija možda jedan od najvećih investitora u privredu Srbije. Najavio je jačanje saradnje u oblasti ekonomije, ali i u vojnoj oblasti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

 "Prošle godine je zabeleženo povećanje od 29 odsto u robnoj razmeni. Ona je prošle godine dostigla dve milijarde dolara i naši odnosi se razvijaju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << puno pravaca - energetika, visoke tehnologije, transportna infrastruktura, obrazovanje...", rekao je Putin na početku plenarnog sastanka dve delegacijei dodao da Rusija ne samo da prodaje vojnu tehniku Srbiji, već i da je kupuje.

Istakao je i značaj saradnje u vojnoj oblasti, ali i humanitarnoj oblasti, kulturi...

Odnosi dve zemlje jačaju u svim sektorima, kaže Putin, pre svega na polju energetike, transporta i infrastrukture, a posebno zadovoljstvo je izrazio razvojem odnosa na polju visokih tehnologija.

Ozbiljnu ulogu, kaže ruski predsednik, u odnosima dve zemlje igraju i humanitarne veze, a saradnja jača i na polju vojne tehnologije i imovine koju Rusija kupuje u Srbiji.

Ovde pročitajte šta je Vučić poručio na početku sastanka:

Vučić: Rusi, dođite u Beograd!

SVE O PUTINOVOJ POSETI:

PUTIN U BEOGRADU: Zvona i plotuni! (FOTO, VIDEO)

.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija medju najvećim investitorima u Srbiji

Izvor: Beta Video, 17.Jan.2019

BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u Beogradu da je Rusija jedan od najvećih investitora u Srbiji. On je takodje rekao i da je robna razmena izmedju Rusije i Srbije drastično porasla i da sada iznosi dve milijarde dolara. (CH1)Beta/RTS

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.