Pucnjava u osnovnoj školi u SAD

Izvor: RTS, 14.Dec.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u osnovnoj školi u SAD

Troje dece ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Njutonu, stotinak kilometara severoistočno od Njujorka. Nepoznati motivi. Prema prvim izveštajima, napadač ubijen. U toku je evakuacija dece iz škole.

U pucnjavi u osnovnoj školi u Njutonu, troje dece je povređeno, ali se još ne zna težina povreda.

Porparolka guvernera Džulijet Malanan potvrdila je da je došlo do pucnjave, ali nije znala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da saopšti više detalja, prenosi Njujork tajms.

Kako javljaju lokalni mediji, jedan državni zvaničnik je saopštio da je napadač bio naoružan sa barem dva vatrena oružja i da je, najverovatnije, ubijen.

On je rekao da je u toku evakuacija dece iz škole, kao i obezbeđivanje mesta zločina, radi istrage.

U okviru škole se, inače, nalazi i obdanište, koje pohađaju deca iz četiri okolna mesta.

Lokalne novine Njutaun Bi prenose da je jedan svedok video policajca kako odnosi jedno dete, po svemu sudeći ozbiljno ranjeno.

Iste novine javljaju da policija ubrzano evakuiše decu iz škole, a na fotografiji koju su objavile vidi se da su svi veoma uznemireni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.