Pucnjava u Vašingtonu

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Vašingtonu

Žena koja je napravila haos na vašingtonskom Kapitol Hilu je ubijena, posle neverovatne potere. Ranjen i jedan policajac.

00.45 - Policija potvrdila da je žena koja je vozila crni automobil ubijena. Dete koje se nalazilo u automobilu nije povređeno.  

21.40 - Policija ubila ženu koja je pokušala da na silu prođe bezbednosnu barijeru ispred Kongresa, prenosi Rojters.

21.36 - Nema podataka da je reč o terorističkom napadu, saopštila je policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U pucnjavi kod Kapitol Hila u Vašingtonu povređeno je nekoliko osoba uključujući jednog policajca. Policija je ubila osumnjičenu žensku osobu, rekao je američki zvaničnik, a prenosi Rojters. 

Pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, Rojters navodi da je policija na licu mesta ubila žensku osobu osumnjičenu za incident.

Dete koje se nalazilo u automobilu nije povređeno. 

Šef policije Kim Dajn je novinarima ispred zgrade Kongresa rekao da je incident počeo ispred Bele kuće, kada je za sada neidentifikovana osoba upravljajući vozilom pokušala da prođe ka delu avenije Pensilvanija koja je zatvorena za saobraćaj.

"Vozilo su zaustavili pripadnici Tajne službe u uniformi, nakon čega je auto velikom brzinom počeo da se udaljava, prošavši nekoliko crvenih svetala i policija je započela poteru", rekao je Dajn.

Dajn je potvrdio da je jedan policajac povređen prilikom udara automobila, a da nijedan nije pogođen. U istragu je uključen i FBI.

Šef policije kaže da se radi o izolovanom incidentu koji nije povezan sa terorizmom.

Kako prenose Si-En-En i En-Bi-Si,  žena koja je upravljala autom uputila se prema Kapitol hilu, gde je pokušala da na silu prođe bezbednosnu barijeru ispred Kongresa, na šta je policija uzvratila vatrom.

Za sada nije poznato koliko su ozbiljno povređene osobe, a policija je zbog ovog incidenta angažovala helikopter.

Pucnjava, koja se dogodila samo nekoliko blokova od Vrhovnog suda, čula se dok su zasedali Predstavnički dom i Senat. Sednica je prekinuta odmah posle pucnjave.

Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda, koja se nalazi preko puta Kongresa, vlasti su rekle da se brzo sklone u zgradu suda.

U obaveštenju koje je dostavljeno putem elektronske pošte, policija na Kapitolu upozorila je ljude "da se zatvore, zaključaju i drže podalje od spoljnih vrata i prozora".

Zbog ovog incidenta zatvoreno je nekoliko kancelarija američkog Kongresa, javila je britanska agencija.

O incidentu je obavešten i predsednik SAD Barak Obama.

Ceo Kapitol Hil, gde se nalazi zgrada američkog Kongresa, nalazi se pod blokadom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žena sa detetom pucala ispred Kongresa

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2013

Osoba ženskog pola, koja je u kolima imala malo dete, izazivač je incidenata ispred Bele kuće i na Kapitol Hilu u Vašingtonu, javljaju svetski mediji. ..Ne zna se zašto je došlo do pucnjave u blizini Kongresa  .. .. .. ..Policija Kapitol Hila je iz vatrenog oružja pogodila tu ženu nakon što...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.