Protest Žutih prsluka u Parizu danas jedva primetan

Izvor: Beta, 22.Dec.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Žutih prsluka u Parizu danas jedva primetan

Pokret "Žuti prsluci", koji je za danas planirao skup ispred dvorca Versaj kod Pariza, promenio je plan tako što su demonstranti odlučili da se okupe u pariskoj umetničkoj četvrti Monmartr, preneo je danas list Parizijen.Dvorac Versaj danas je preventivno zatvoren za posetioce, a u okolini su pojačane snage bezbednosti. Ulice koje vode ka dvorcu ponovo su otvorene za saobraćaj jer nema demonstranata, naveli su novinari s lica mesta.Gradjanski pokret nastavlja mobilizaciju započetu 17. novembra, ali s manjim intenzitetom nego na početku, posle ustupaka vlasti, a i zbog predstojećih praznika.Francuski mediji su preneli da se protesti organizuju u 14 gradova širom Francuske, medju kojima u Bordou, Lilu, Lionu i Tuluzu.List Mond je preneo da u Parizu prema slobodnoj proceni ima oko 300 okupljenih koji se u povorci i uz policijsku pratnju kreću ka Monmartru.Saobraćaj u Parizu funkcioniše normalno, a na Jelisejskim poljima, gde su prethodnih nedelja bila okupljanja koja su se završavala sukobima s policijom, vidjeno je 20 "žutih prsluka".Prodavnice u toj aveniji danas su otvorene, osim nekoliko luksuznih.U Francuskoj uveliko vlada praznična atmosfera uoči Božića i Nove godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Žutih prsluka u Parizu danas jedva primetan

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2018

Pokret "Žuti prsluci", koji je za danas planirao skup ispred dvorca Versaj kod Pariza, promenio je plan tako što su demonstranti odlučili da se okupe u pariskoj umetničkoj četvrti Monmartr, preneo je danas list Parizijen...Dvorac Versaj danas je preventivno zatvoren za posetioce, a u okolini su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.