Prikazano devet filmskih ostvarenja u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 16.Avg.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikazano devet filmskih ostvarenja u Vrnjačkoj Banji

Od 14 filmova koji se u Vrnjačkoj Banji takmiče za nagrade 41. festivala filmskog scenarija do sada je prikazano devet ostvarenja. Na Letnjoj pozornici večeras će biti prikazani filmovi "Kozje uši" i "Slepi putnik na brodu ludaka"
Ne tako brojnu, ali sigurno najodaniju publiku na Festivalu u Vrnjačkoj Banji do sada ima filmska priča Srđe Penezića "Ime Dobrica, prezime nepoznato". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U bioskopskoj sali za većinu gledoca ovo je bila bar druga repriza.

Penezić je najstariji debitant sa pune 64 godine, ali sin je jednog od najkontroverznijih srpskih političara naše novije istorije, Slobodana Penezića Krcuna.
Od 14 filmova koji se u Vrnjačkoj Banji takmiče za nagrade do sada je prikazano devet ostvarenja. Večeras će biti predstavljeni filmovi "Kozje uši" i "Slepi putnik na brodu ludaka", film Gorana Markovića koji je od ideje, preko realizacije, do distrubicije, u potpunosti projekat Radio-televizije Srbije.
U okviru festivala predstavljena je i knjiga "Mrtvi", reditelj Televizije Beograd Slobodana Novakovića.
Festival filmskog scenarija svečano će biti zatvoren sutra dodelom  nagrada i prikazivanjem van konkurencije filma Emira Kusturice "Na mlečnom putu".
rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krcunov sin: Smrt mog oca je kao Kenedijevo ubistvo

Izvor: Blic, 16.Avg.2017

Film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" prikazan je na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, a scenarista i reditelj Srđa Penezić, sin Slobodana Penezića Krcuna, kaže da je reč o bajci za odrasle...- Pravljen je sa željom da gledaocu omogući da sanja, kao što to bajke i čine, da veruje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.