Preminuo Džo Koker

Izvor: Politika, 22.Dec.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džo Koker

LONDON – Legendarni rok pevač Džo Koker umro je u 71. godini, saopštio je njegov agent.

Džon Robert Koker, pevač i tekstopisac iz Šefilda, u karijeri dugoj više od 40 godina, iznedrio je mnoge hitove, od kojih su najpoznatiji „You Are So Beautiful” i „Up Where We Belong” - tema iz filma „Oficir i džentlmen” - kao i interpretacija pesme Bitlsa „With A Little Help From My Friends”.

Kokerov agent Beri Maršal je naveo da je pevač preminuo usled >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bolesti, ali nije precizirao koje.

„Jorkšir post” navodi da je pevač, koji je već duže vreme stanovnik SAD, preminuo od posledica raka pluća u svojoj kući u Koloradu.

U sam vrh muzičke scene vinuo se 60-ih godina prošlog veka, a ostaće upamćen po dubokom, hrapavom glasu i specifičnim pokretima na sceni, posebno desnom rukom.

Maršal je istakao da je Džo Koker bio „jednostavno jedinstven” i da će biti „nemoguće ispuniti prazninu koju je ostavio u našim srcima”, preneo je BBC.

„On je, bez ikakve sumnje, najveći rok/soul glas iz Britanije - i ostao je isti ceo život. Izuzetno talentovan, prava zvezda, ljubazan i skroman čovek koji je voleo da nastupa”, kazao je Maršal.

Maršal je naglasio da ga „svi oni koji su ga slušali uživo, nikada neće zaboraviti”.

Koker je muzičku karijeru započeo u pabovima i klubovima u Šefildu 60-ih godina, a njegova interpretacija pesme „With a Little Help from My Friends” izbila je na sam vrh top liste u Britaniji 1968. godine.

Tu pesmu je otpevao i na Vudstoku naredne, 1969. godine.

Njegov hit singl iz 1975. godine „You Are So Beautiful” zauzeo je peto mesto na listi u SAD.

Koker je dobio više nagrada, uključujući i Gremi 1983. godine, baš za pesmu „Up Where We Belong”, koju je otpevao u duetu sa Dženifer Vorns.

Na listi 100 najvećih pevača magazina „Roling Stuon”, Koker je zauzeo 97 mesto.

Poslednji koncert održao je u junu prošle godine u Londonu, a u Beogradu je oduševio publiku krajem maja 2011. godine.

Koker je rođen 20. maja 1944. godine u Šefildu u Engleskoj.

Tanjug

objavljeno: 22.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Joe Cocker

Izvor: BalkanRock.com, 22.Dec.2014

Poznati pevač Džo Koker umro je u 70. godine nakon teške bolesti, preneo je BBC. Kokerov menadžer Beri Maršal potvrdio je medijima da je pevač bio bolestan, ali ne i od čega je bolovao. “Bio je jednostavno jedinstven i buće nemoguće ispuniti prazninu koju ostavlja u našim prostorima”, rekao...

Nastavak na BalkanRock.com...

Preminuo legendarni rok pevač Džo Koker (VIDEO)

Izvor: Story, 22.Dec.2014

Džon Robert Koker, pevač i tekstopisac iz Šefilda, u karijeri dugoj više od 40 godina iznedrio je mnoge hitove....Foto: Youtube screenshot..Među poznatim hitovima Džona Kokera posebno se izdvajaju You Are So Beautiful i Up Where We Belong,  tema iz filma Oficir i džentlmen,  kao i interpretacija...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.