Prelaz Evzoni ostaje ZATVOREN do 15. jula: Srpski turisti razočarani, a mi vam OTKRIVAMO kada su Grci doneli ovu odluku

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2020, 16:00

Prelaz Evzoni ostaje ZATVOREN do 15. jula: Srpski turisti razočarani, a mi vam OTKRIVAMO kada su Grci doneli ovu odluku

Srpskim turistima na putu prema grčkim letovalištima jedini pravac preko Bugarske Skoplje od stalnog dopisnika Srpskim turistima za ulaz u Grčku jedino otvoreni pravac ostaje i dalje - preko Bugarske, na prelazu Promahonas. Evzoni na granici sa Severnom Makedonijom, iako je u sredu do podneva bio otvoren, ponovo ostaje zatvoren do 15. Jula, potvrdili su grčki granični službenici. Granične službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Grčke na prelazu Evzoni, od ponoći do 11.15 časova nesmetano su propuštale državljane Srbije koji su krenuli put letovališta na Egeju. No, od podneva rampa je ponovo spuštena i srpski turisti se upućuju na alternativni pravac preko Bugarske, preko prelaza Promahonas. Tokom jutra i prepodneva u sredu preko prelaza Bogorodica – Evzoni, na Korodoru 10, preko Severne Makedonije u Grčku je ušao veliki broj turista iz Srbije, kako u autobusima organizovanim aranžmanima turističkih agencija tako i individualno vlastitim automobilima. Iznenadno zatvaranje prelaza Evzoni, u 11.15 časova, usledilo je po objavljivanju vladine odluke u Službenom listu o zabrani prolaska na tom prelazu do 15. jula. Zato su mnogi srpski turisti zatečeni na premazu Evzoni morali nevoljno na alternativni pravac preko Bugarske. – Bili smo ohrabreni vestima naših prijatelja koji su ranije pošli, da su bez ikakvih problema i uslovljavanja na prelazu Evzoni ušli u Grčku i kako vele, već piju kafu na plaži, stigli smo ovde i ostali zatečeni. Sada nam predstoji neplanirani put preko Bugarske, jadali su se dopisniku „Novosti“, srpski turisti iz Niša. Na prelazu Evzoni iz pravca Severne Makedonije u Grčku je dozvoljen ulaz samo grčkim državljanima, putnicima sa regulisanim boravkom u Grčkoj, kao i svima koji poseduju posebna dokumenta sa potvrdama specijalnih razloga putovanja. Prema informacijama medija iz Soluna, sa grčkog prelaza Promahonas, ulaz u Grčku teče bez većih problema, bez zastoja i dužeg čekanja, uprkos činjenici da se strikno primenjuju nova pravila graničnog režima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

GRČKA GRANICA PRAZNA Prolaz samo za Grke

Izvor: Blic, 01.Jul.2020

Grčki granični prelaz Evzoni ostaje zatvoren za sve strance, uključujući i državljane Srbije, rekli su izveštačima Tanjuga večeras u grčkoje graničnoj policiji na tom prelazu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.