Preko 50 miliona Amerikanaca već glasalo na predsedničkim izborima

Izvor: Beta, 23.Okt.2020, 17:56

Preko 50 miliona Amerikanaca već glasalo na predsedničkim izborima

Više od 50 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima na kojima se takmiče demokratski kandidat Džo Bajden i aktuelni republikanski predsednik Donald Tramp, prema podacima "Ju Es elekšons prodžekt" (US Elections Project).Prevremeno glasanje tuče sve rekorde ove godine pošto su se brojni glasači opredelili da glasaju unapred da bi izbegli gužve na dan izbora, 3. novembra, u jeku pandemije korona virusa.Prema računici Univerziteta u Floridi više od 35 miliona ljudi je već glasalo pismenim putem, a preko 15 miliona lično.Izbori za predsednika SAD biće održani 3. novembra. Glasači se ne opredeljuju direktno za Trampa ili Bajdena, već biraju 538 takozvanih elektora koji se u decembru sastaju da formalno izaberu predsednika. Svaka savezna država daje onoliko elektora koliko ona ima članova u Predstavničkom domu Kongresa SAD.Pobednik izbora je kandidat koji osvoji najmanje 270 elektora.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preko 50 miliona Amerikanaca već glasalo

Izvor: B92, 23.Okt.2020

Više od 50 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima, govore podaci "Ju-Es elekšons prodžekta"...Prevremeno glasanje tuče sve rekorde ove godine pošto su se brojni glasači opredelili da glasaju unapred da bi izbegli gužve na dan izbora 3. novembra, u jeku pandemije koronavirusa...Prema...

Nastavak na B92...

Tramp: "Uskoro KRAJ PANDEMIJE, Bajden PREUVELIČAVA situaciju"

Izvor: Blic, 24.Okt.2020, 09:26

Američki predsednik Donald Tramp je svojim pristalicama na Floridi u petak rekao da će pandemija uskoro biti okončana i optužio svog rivala Džoa Bajdena da preuveličava zdravstvenu krizu kako bi uplašio građane i privoleo ih da glasaju za njega.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.