Predstavnici kosovskih Srba sutra u Vladi Srbije

Izvor: Politika, 24.Apr.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici kosovskih Srba sutra u Vladi Srbije

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa predstavnicima opština sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Sastanak je planiran za 12 sati u zgradi Vlade Srbije.

Ranije danas predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić rekao je Tanjugu da očekuje da Vučić iskaže razumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za položaj Srba sa severa Kosova, kao što je to činio uvek do sada, a juče je Vučić izjavio da očekuje dogovor sa Srbima sa severa Kosova i Metohije u vezi sa briselskim sporazumom.

„Očekujem da se dogovorimo i nađemo rešenje sa Srbima sa severa Kosova i ujedinjeni nastupamo kao što smo to uvek činili”, rekao je Vučić u utorak nakon dodele odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana vojske.

Vasić je najavio da će u delegaciji Srba sa severa Kosova pored njega biti predsednici opština Zvečan Dragiša Milović i Zubin Potok Slaviša Ristić, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković i narodni poslanik Bojan Jakovljević.

Tanjug

objavljeno: 24.04.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić od Tačija zatražio vizu da bi tamošnjim Srbima objasnio da Kosovo nije nezavisno

Izvor: Njuz.net, 24.Apr.2013

. . Tači ponudio da Dačiću pošalje i garantno pismo.. . BEOGRAD, 23. april 2013, (Njuz) – Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je kritike koje su se čule na jučerašnjem mitingu u Kosovskoj Mitrovici i zatražio vizu od vlade Kosova kako bi tamošnjim građanima lično objasnio da Kosovo nije...

Nastavak na Njuz.net...

Dačić i Vučić 4h sa Srbima sa KiM

Izvor: B92, 25.Apr.2013, 00:09

Beograd -- Predstavnici Srba sa severa KiM razgovarali su skoro 4 sata s premijerom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Vučićem o briselskom sporazumu...Nakon tog sastanka, koji je počeo u 12, u 16.30, Vučić će održati konferenciju za novinare...Predstavnici Srba s Kosova su prethodnih dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.