Dačić od Tačija zatražio vizu da bi tamošnjim Srbima objasnio da Kosovo nije nezavisno

Izvor: Njuz.net, 24.Apr.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić od Tačija zatražio vizu da bi tamošnjim Srbima objasnio da Kosovo nije nezavisno

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Tači ponudio da Dačiću pošalje i garantno pismo


BEOGRAD, 23. april 2013, (Njuz) – Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je kritike koje su se čule na jučerašnjem mitingu u Kosovskoj Mitrovici i zatražio vizu od vlade Kosova kako bi tamošnjim građanima lično objasnio da Kosovo nije nezavisno.
Dačić smatra da su kritike upućene njemu i vladi potpuno bez osnova i da se zasnivaju na pogrešnim interpretacijama dogovora iz Brisela.
- Srbi sa Kosova su u izuzetno teškoj situaciji i moramo se potruditi da ih upoznamo sa svim tačkama dogovora. Želim da jednom zauvek rasčistim sa spekulacijama da je Kosovo ovim dogovorom postalo nezavisna država i zato ću, čim dobijem vizu od kosovskih vlasti, otići u Mitrovicu da bi naše sunarodnike upoznao sa pravim stanjem stvari – odlučan je Dačić u svojoj nameri.
Iako kosovske vlasti nerado odobravaju dolazak srpskih funkcionera, Dačić će iskoristiti dobre odnose sa tamošnjim premijerom Hašimom Tačijem kako bi što pre dobio vizu. Kako saznajemo, njih dvojica su već razgovarali o ovome i Tači je obećao da će učiniti sve kako bi viza za Dačića bila što pre gotova, a čak je spreman i da lično pošalje garantno pismo.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.