Predsednik Skupštine biće...

Izvor: B92, 22.Apr.2014, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Skupštine biće...

Beograd -- Nakon odustajanja od ideje rotirajućeg predsednika Skupštine, SNS sužava izbor budućeg predsednika parlamenta. Mediji danas spekulišu ko bi to mogao biti.

List Blic piše da je najverovatniji kandidat za to mesto dosadašnji šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić. Osim njega, u igri su još dva kandidata - poslanica Jadranka Joksimović i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Kako saznaje Blic, najbliži fotelji predsednika Skupštine u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku je Babić, dok će, kako navodi naš izvor, Joksimovićeva verovatno biti šefica poslaničkog kluba SNS-a.

Babić je inače na mestu predsednika poslaničke grupe SNS bio godinu dana, a u prošlom sazivu parlamenta predsedavao je i Administrativnom odboru. Joksimovićeva je, s druge strane, kadar od poverenja Aleksandra Vučića, a na listi naprednjaka za parlamentarne izbore bila je na visokom četvrtom mestu. Svoj predlog naprednjaci će u parlament dostaviti najverovatnije danas.

Novosti takođe pominju Kneževića kao budućeg predsednika Skupštine, ali taj list navodi i da bi to mogla da bude Maja Gojković. I taj list piše da će zvanična odluka o budućem predsedniku parlamenta biti obelodanjena danas, kako bi poslanici u sredu mogli da nastave sednicu na kojoj se bira kompletno skupštinsko rukovodstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.