Bez rotirajućeg predsednika

Izvor: B92, 21.Apr.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez rotirajućeg predsednika

Beograd -- Ideja da se na godinu dana rotira predsednik Skupštine Srbije nije dobila podršku ostalih parlamentarnih stranaka, te će SNS imati predsednika parlamenta.

Naprednjacima će pripasti još dva potpredsednička mesta u Skupštini Srbije, a ko će to biti trebalo bi da bude poznato u narednih par dana s obzirom da će konstituisanje parlamentra biti završeno u sredu, 23. aprila.

SNS ne navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko bi to mogao biti, ali beogradska štampa navodi tri imena Zorana Babića, Jadranku Joksimović i Gorana Kneževića. Maja Gojković međutim navodi da se poslednje konsultacije vode danas i sutra ujutro. Kako kaže naprednjaci imaju pet kandidata i sve su to prepoznatljivi i iskusni političari i parlamentarci.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić sutra će i zvanično postati kandidat za premijera s obzriom da u 14 časova ide na kosnultace o novoj vladi kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića. O kadrovskim rešenjima u Vladi još uvek može samo da se spekuliše. Hoće li recimo lider NS Velimir Ilić zadržati građevinu, a socijalista Aleksandar Antić saobraćaj ili će ta dva resora biti spojena u jedno ministarstvo u kome mesta neće biti ni za jednog od njih dvojce?

Novine navode da bi potpredsednica socijalista Dijana Vukomanović mogla da dobije resor prosvete. Kako će izgledati nova vlada trebalo bi da bude poznato posle sednice GO SNS zakazane za petak. Planirano je da ministri i budući premijer zakletvu polože do 27. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Skupštine biće...

Izvor: B92, 22.Apr.2014, 08:23

Beograd -- Nakon odustajanja od ideje rotirajućeg predsednika Skupštine, SNS sužava izbor budućeg predsednika parlamenta. Mediji danas spekulišu ko bi to mogao biti...List Blic piše da je najverovatniji kandidat za to mesto dosadašnji šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić. Osim njega, u igri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.