Prag dao Moskvi rok  da vrati proterane češke diplomate

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2021, 20:52

Prag dao Moskvi rok da vrati proterane češke diplomate

Češka je dala Rusiji rok do četvrtka, 22. aprila, u podne da omogući povratak 20 čeških diplomata koje je proterala kao odgovor na proterivanje 18 ruskih diplomata iz ambasade u Pragu. "Saopštio sam ruskom ambasadoru da Ruska Federacija ima rok do sutra u 12 sati da primi natrag sve proterane diplomate u Moskvu. Ako to ne učini odlučiću da se smanji broj ruskih diplomata u Pragu tako da odgovara sadašnjem stanju u češkoj ambasadi u Moskvi", rekao je novinarima novi češki ministar...
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO JE JAKUB KULHANEK ČOVEK KOJI JE POSTAVIO ULTIMATUM MOSKVI: Položio zakletvu za ministra, a onda zapretio Rusiji odmazdom!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2021

Tridesetšestogodišnji Jakub Kulhanek postao je danas novi ministar spoljnih poslova Češke i posle imenovanja u Praškom zamku saopštio Moskvi ultimatum da do četvrtka tačno u 12 sati vrati proterane češke diplomate u ambasadu u Moskvi inače će se suočiti sa oštrim merama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.