Živimo noćnu moru FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 19:29

"Živimo noćnu moru" FOTO/VIDEO

Požari u šumama severozapadno od Atine nastavili su se i danas, primoravši više stanovnika da se evakuišu.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis morao je da se vrati u zemlju sa samita u Briselu zbog situacije u zemlji.

Kako prenosi Rojters, linija požara protegla se na više od osam kilometara, a više od 250 vatrogasaca uz pomoć 75 vatrogasnih vozila, 11 aviona i devet helikoptera bori se protiv požara. ''Živimo noćnu moru. Gore kuće i imanja'', rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mandre Hristos Statis, grada koji je pre požara pogodila bujna poplava 2017.

Požar, koji je izbio u ponedeljak u regionu Dervenohorije, oko 30 kilometara severno od Atine, brzo se širio dok su ga raspirivali vetrovi promenljivog pravca, danas je stigao do Mandre. Nedavno reizabrani premijer Grčke Kirijakos Micotakis prekinuo je boravak u Briselu, gde je prisustvovao samitu EU-Latinska Amerika i Karibi i ranije danas vratio se u zemlju.

U katastrofalnim požarima 2018. u primorskom gradu Mati, istočno od Atine, poginula je 101 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POŽARI U ŠUMAMA KOD ATINE I DALJE BESNE Stanovnici primorani da se evakuišu, Micotakis napustio samit u Briselu i vratio se u Grčku

Izvor: Blic, 18.Jul.2023

Požari u šumama severozapadno od Atine nastavili su se i danas, primoravši više stanovnika da se evakuišu, a grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da se vrati u zemlju sa samita u Briselu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.