Povređen sam u zatvoru, ali zatvor ne želi to da vam kaže

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povređen sam u zatvoru, ali zatvor ne želi to da vam kaže"

Moskva -- Bivši američki marinac Pol Vilan, koji je uhapšen u Moskvi pod optužbom za špijunažu, rekao je da su ga čuvari povredili dok je u pritvoru u očekivanju suđenja.

"Povređen sam u zatvoru, ali zatvor ne želi to da vam kaže", rekao je Vilan novinarima pri dolasku na saslušanje u moskovskom sudu Lefortovo, gde se odlučuje o mogućem produžetku njegovog pritvora.

Dva maskirana čuvara su ga dovela u zatvor sa lisicama na rukama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ubledeli Vilan rekao je novinarima da oseća jak bol zbog povrede koju su mu naneli zatvorski čuvari i optužio zatvorsku upravu da odbija da mu pruži lekarsku pomoć.

On nije precizirao o kakvoj se povredi radi.

Vilan, koji uz američko ima i britansko, irsko i kanadsko državljanstvo, uhapšen je 28. decembra 2018. godine. Ruska bezbednosna služba FSB navodi da je on priveden dok je vršio akt špijunaže, što on demantuje. Za to delo može da dobije zatvorsku kaznu do 20 godina.

Vilanov advokat je u februaru rekao da je njegovom klijentu jedna poznanica uručila USB fleš drajv na kojem su bili poverljivi podaci za koje on nije znao. Prema advokatu, Vilan je mislio da se radi o slikama snimljenim u njenom društvu tokom jednog prethodnog boravka u Rusji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.