Potvrđeno - u Siriji koristili sarin i hlorin

Izvor: B92, 13.Jun.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potvrđeno - u Siriji koristili sarin i hlorin"

Organizacija za zabranu potrebe hemijskog oružja (IAEA) saopštila je da je analiza potvrdila da su u napadima na severu Sirije upotrebljeni sarin i hlorin.

IAEA je navela da je sarin upotrebljen južno od grada Ltmena u pokrajini Hama 24. marta prošle godine, prenela je agencija Rojters.

Zaključeno je i da je "hlorin najverovatnije upotrebljen kao hemijsko oružje u bolnici u Ltameni i okolnoj oblasti 25. marta prošle godine", navedeno je u saopštenju IAEA.

To je zaključeno na osnovu svedočenja očevidaca i ispitivanja uzoraka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OZHO: Sarin i hlor upotrebljeni prošle godine na severu Sirije

Izvor: RTS, 13.Jun.2018

. Laboratorijska analiza potvrdila da je sarin upotrebljen kod grada Ltmena u martu 2017, a hlor je najverovatnije upotrebljen u bolnici u istom gradu, saopštila je Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja.

Nastavak na RTS...

U Siriji koristili sarin i hlorin

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2018

Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja (IAEA) saopštila je da je analiza potvrdila da su u napadima na severu Sirije upotrebljeni sarin i hlorin...IAEA navodi da je sarin upotrebljen južno od grada Ltmena u pokrajini Hama 24. marta prošle godine...Zaključeno je i da je hlorin najverovatnije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.