Potreban zajednički nastup Balkana pred EU

Izvor: Beta, 25.Mar.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potreban zajednički nastup Balkana pred EU

PRIŠTINA, 25. marta 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu u Prištini da je važno da zemlje Zapadnog Balkana medjusobno saradjuju kako bi lakše realizovale projekte kojima konkurišu u EU.

"Najvažniji domet ovog skupa, pored činjenice da pokazuje relaksaciju odnosa na Balkanu... zajedničko je opredeljenje da razvijamo mir i stabilnost u regionu i da samim tim pokušamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da na osnovu zajedničkih interesa definišemo naše interese i projekte koje bismo izneli predstavnicima EU", rekao je Dačić novinarima u Prištini.

Dačić je najavio da će sledeći sličan sastanak biti održan 24. juna.

Prema njegovim rečima, danas se pre svega razgovara o povezanosti balkanske mreže puteva sa evropskim koridorima, a cilj je da do 2030. godine balkanski putevi postanu deo evropske mreže.

"Nadam se da ćemo dotle i ući u EU, ali nezavisno od toga, potrebno je naći mogućnost finansiranja. Ako su krediti u pitanju, tu sigurno postoji kod svih strana problem prezaduženosti", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Na Kosovu se održava skup ministara spoljnih poslova i saobraćaja Kosova, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Albanije, uz prisustvo evropskog komesara Johanesa Hana, posvećen ekonomskim i infrastrukturnim projektima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potreban zajednički nastup Balkana pred EU

Izvor: Akter, 25.Mar.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je važno da zemlje Zapadnog Balkana međusobno sarađuju kako bi lakše realizovale projekte kojima konkurišu u EU.."Najvažniji domet današnjeg skupa, pored činjenice da pokazuje..relaksaciju odnosa na Balkanu.. zajedničko je opredeljenje...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.