Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o kreditu za izgradnju Koridora 5c

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine i Evropska banka za obnovu i razvoj potpisali su ugovor o dodjeli kreditnih sredstava u iznosu od 70 miliona evra, a koji su odblokirani usvajanjem Zakona o akcizama.

Riječ je o novcu koji će biti korišten za gradnju prvih kilometara autoputa u sklopu Koridora 5c kroz Republiku Srpsku. Novac je zajam Autoputevima Republike Srpske uz garanciju BiH i RS.

"Ovo su prvi kreditni dogovori nakon usvajanja Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o akcizama. Želim vam sretnu implementaciju ovih sredstava", rekao je između ostalog u kratkoj izjavi ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Takođe, potpisan je i ugovor o dadatnih 15 miliona evra za autoput Doboj – Prnjavor.

Direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jan Braun kazao je da je izuzetno sretan zbog potpisanog ugovora.

"S potpisivanjem ovog ugovora ukupan iznos investicije EBRD-a u transportnu infrastrukturu u BiH prelazi milijardu evra. Ova investicija povećaće broj zaposlenih, povezivanje unutar BiH, ali i BiH sa susjedima. Ovo je dokaz da su akcize otvorile novi ciklus investiranja u sektor transporta. Već ove godine imaćemo još jedno investiranje u iznosu od 200 miliona evra", rekao je Braun nakon potpisivanja ugovora u Sarajevu.

(Klix.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odblokirano 221 miliona evra za izgradnju autoputeva: 70 miliona za dionicu Koridora 5c

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2018

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) danas su potpisale dva ugovora u ukupnoj vrijednosti od 80 miliona eura...Riječ je o Ugovoru  o saglasnosti na uvećanje zajma po Ugovoru o jamstvu u vrijednosti od 10 miliona eura, a koji se odnosi na finansiranje izgradnje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.