Potpisan sporazum, okončava se štrajk u prosveti

Izvor: Beta, 24.Apr.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum, okončava se štrajk u prosveti

BEOGRAD, 24. aprila 2015. (Beta) - Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova je saopštila da je danas donela preporuku za sporazum, uz njeno posredovanje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnika dva sindikata prosvete koji su štrajkovali pet meseci.

Nakon štrajka skraćenjem časova sa 45 na 30 minuta, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) i Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) potpisali su s Ministarstvom sporazum kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << će biti okončan petomesečni štrajk prosvetnih radnika u Srbiji.

"Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova u martu je doprinela ponovnom otpočinjanju i današnjem uspešnom okončanju pregovora Minstarstva prosvete i dva reprezentativna sindikata u prosveti koji, po završetku prethodnog pregovaračkog ciklusa, nisu potpisali Poseban kolektivni ugovor, niti Sporazum o rešavanju spornih pitanja“, rekao je miritelj Agencije za mirno rešavenje radnih sporova koji je posredovao u ovom postupku, Živko Kulić.

Predstavnici Ministarstva prosvete i sindikati u štrajku su najavili da očekuju da će do početka naredne nedelje biti potpisan i Poseban kolektivni ugovor, čime se štrajk i zvanično okončava.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Potpisan sporazum, okončava se štrajk u prosveti

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015

Od ponedeljka, 27. aprila, u svim školama nastava će se odvijati redovno, a časovi će trajati 45 minuta, saopštilo je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja...Odluka je doneta pošto su resorni ministar Srđan Verbić i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.