Potpisan sporazum, okončava se štrajk u prosveti

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum, okončava se štrajk u prosveti

Od ponedeljka, 27. aprila, u svim školama nastava će se odvijati redovno, a časovi će trajati 45 minuta, saopštilo je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Odluka je doneta pošto su resorni ministar Srđan Verbić i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, potpisali sporazum o rešavanju spornih pitanja i Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, čime su stvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uslovi za prekid štrajka prosvetara.

Premijer Vučić zahvalio je sindikatima prosvetara što su odlučili da prekinu štrajk, započet 17. novembra prošle godine, i obećao da će učiniti sve da oni budu prvi koji će osetiti one dobre rezultate teških mera koje je vlada preduzela. "To će biti moj prvi zadatak, da svakom učitelju, profesoru, nastavniku u Srbiji vratimo i pravo i razlog za dostojanstvo, u istoj onoj meri u kojoj su ga oni danas dali svojoj zemlji", poručio je premijer.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.