Potezi Putina nisu znak snage Rusa

Izvor: B92, 04.Mar.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potezi Putina nisu znak snage Rusa

Vašington -- Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je da agresija ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu nije znak snage Rusije.

Kako je naveo, to je odraz duboke zabrinutosti ruskih suseda zbog mešanja Moskve.

Kako je javio Rojters, u obraćanju novinarima, Obama je ismejao Putinove razloge za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slanje ruske vojske na Krim.

Putin je rekao da je povukao taj potez kako bi zaštitio Ruse, ali je Obama ocenio da je to kršenje međunarodnog prava.

"Izgleda da predsednik Putin ima drugačiji tim advokata koji drugačije interpretiraju stvari", rekao je Obama i dodao da smatra da to ne može nikoga da zavara.

Predsednik SAD jer izjavio i da je imao susret sa članovima Saveta za nacionalnu bezbednost, drugi sastanak u poslednja dva dana, posvećen situaciji u Ukrajini.

Keri osudio "ruski akt agresije"

Američki državni sekretar DŽon Keri koji je danas doputovao u Kijev, osudio je ruski "akt agresije" u Ukrajini i ponovio zalaganje Vašingtona za očuvanje teritorijalnog integriteta bivše sovjetske države.

"SAD reafirmišu zalaganje za očuvanje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. U skladu s međunarodnim zakonom, mi osuđujemo akt agresije Ruske Federacije", rekao je Keri .

Kako je javio AFP, Keri je optužio Rusiju da traži izgovor da izvrši invaziju na Ukrajinu, nakon što je de-fakto preuzela kontrolu strateškog Krimskog poluostrva.

"Mislim da je jasno da Rusija svim sredstvima nastoji da stvori izgovor za dalju invaziju", rekao je Keri novinarima nakon što se sastao s novim, prozapadno orijentisanim rukovodstvom države.

Dolaskom u Kijev, Džon Keri je postao danas strani diplomata najvišeg ranga u poseti ukrajinskoj prelaznoj vladi, i ponudio paket pomoći u iznosu od jedne milijarde dolara, preneo je AFP.

Neimenovani visoki zvaničnik američke administracije, koji se obratio novinarima na putu za Kijev, izjavio je da će Obamina administracija raditi sa Kongresom na odobravanju milijardu dolara zajma Ukrajini, kako bi se ublažio uticaj predloženih mera Rusije o ukidanju popusta Ukrajini na cenu gasa.

Keri je danas posetio memorijalno mesto žrtvama prošlomesečnih protesta i okružen velikom grupom ljudi rekao: "Mi ćemo vam pomoći. Mi vam pomažemo. Predsednik Obama planira još pomoći".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama ismejao ruskog predsednika: Putinova agresija nije znak snage Rusije!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2014

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je danas da agresija ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu nije znak snage Rusije, već odraz duboke zabrinutosti ruskih suseda zbog mešanja Moskve...Kako je javio Rojters, u obraćanju novinarima, Obama je ismejao...

Nastavak na Kurir...

Obama ismejao Putinove razloge za slanje vojske na Krim

Izvor: Telegraf.rs, 04.Mar.2014

- Izgleda da predsednik Putin ima drugačiji tim advokata koji drugačije interpretiraju stvari - rekao je Obama povodom obrazloženja predsednika Rusije o angažovanju vojnih trupa u Ukrajini

Nastavak na Telegraf.rs...

Više od 1.000 demonstranata na ulicama Donjecka: Nećemo tenkove, ni da pucaju na našu decu

Izvor: Press, 05.Mar.2014, 00:34

Posle izjave ruskog predsednika Vladimira Putina u subotu da Rusija ima pravo da okupira Ukrajinu počele su proruske demonstracije širom juga i istoka Ukrajine gde se pretežno govori ruski... Ali posle četiri dana izgleda se javno mnjenje ponovo okreće prema Kijevu, navodi Rojters... Noseći transparente...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.