Poslanička pitanja o Republici Srpskoj, dokumentarcu Vladalac, RTS-u,  Lončaru

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja o Republici Srpskoj, dokumentarcu "Vladalac", RTS-u, Lončaru

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su priliku da na početku sednice postavljali pitaanja izvršnoj vlasti i državnim organima. Interesovalo ih je ko je finansirao dokumentarni film "Vladalac", da li Srbija može da reaguje na dešavanja u Republici Srpskoj, jer je potpisnik Dejtonskog sporazuma, kao i da li će biti smenjen ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS/a Marijan Rističević pitao je Ministarstvo kulture ko finansira serijal "Vladalac" koji se emituje na televiziji N1, navodeći da je on još pre godinu dana upozorio da će ta TV zajedno sa Novom u izbornoj kampanji kreirati na određeni način političke prilike u zemlji.

Upitao je da li serijal finansiraju građani preko pretplate za SBB ili Baškim Ulaj za koga je, kaže, utvrđeno da je finansirao urednika N1 Jugoslava Chosića.
"Da li je albanska mafija naručila da se četiri sata na N1 emituje emisija ''Vladalac''", pitao je Rističević.
Rističević je pitao i direktora RTS-a Dragana Bujoševića po kom se kriterijumu pozivaju političari u emisije na toj televiziji, rekavši da ima onih koji su za tri godine gostovali šest puta, a da on, kao najaktivniji poslanik, nije gostovao nijednom za osam godina.
Poslanik SRS Aleksnadar Šešelj pitao je u svetlu "provetravanja" u vladajućoj stranci da li će biti smenjen ministar zdravlja Zlatibor Lončar za koga kaže da je "teško kompromitovana ličnost".
Šešelj kaže i da je Lončar nedavno pokušao da podeli srpski narod kritikujući one koji dolaze iz Crne Gore "kao da tamo živi neki drugi narod".
Poslanica SPS Vesna Ivković pitala je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da li se priprema dokument u cilju zaštite životne sredine, imajući u vidu da je nedavno saopšteno da su najveći zagađivači označeni izduvni gasovi i individualna ložišta.
Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović ukazao je da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila zaključak u vezi sa, kako je rekao, antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda BiH.
"Poslednja u nizu skandaloznih odluka je pokušaj da se poljoprivredno zemljište prevede iz vlasništva RS u vlasništvo BiH, sledeći slučaj će biti sa šumama, vodama...na taj način se menja Dejtonska struktura i urušavaju institucije RS", rekao je Vukadinović.
Vukadinović je pitao da li Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma može da reaguje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.