Porošenko: Nastavlja se vojna operacija na istoku zemlje

Izvor: Blic, 06.Jul.2014, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Nastavlja se vojna operacija na istoku zemlje

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je danas da se vojna operacija na istoku zemlje nastavlja.

Porošenko smatra da pripadnici milicija nisu iskoristili šansu da polože oružje i da sada moraju da snose odgovornost za svoje postupke. Ukrajinski predsednik obećao je humanitarnu pomoć stanovništvu Slavjanska i drugim gradovima u kojim je ona neophodna.

- Avioni i konvoji automobila sa hranom već su na putu za Slavjansk - rekao je Porošenko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U međuvremenu, premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk je objavio kraj vojnih operacija u Slavjansku i Krematorsku i naredio vladi da nastavi sa radom trezora, ministarstva prihoda, filijala Fonda za životno osiguranje i penzijskog fonda, kancelarija štedionice "Oshćad" kao i raznih drugih agencija i servisa.

Portparol Veća za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisenko rekao je da je ukrajinska vojska ušla u Krematorsk.

Agencija AP prenela je da je Porošenko pozdravio kao "prekretnicu" uspeh ukrajinske vojske koja je ponovo preuzela kontrolu u Slavjansku.

Ipak, osvajanje ključnog uporišta proruskih snaga, Slavjanska, nije "potpuna pobeda", ali označava "prekretnicu" u borbi za teritorijalni integritet Ukrajine, zaključio je Porošenko.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.