Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Sep.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice Nemaca stradalih u MH17 najavljuju tužbu

„Porodice Nemaca poginulih u padu malezijskog aviona MH17 podneće tužbu protiv Ukrajine i ukrajinskog predsednika“, najavio je njihov zastupnik Elmar Gijemula, javlja Rojters. Advokat Gijemula će u njihovo ime podneti tužbu za ubistvo iz nehata 298 ljudi - svih putnika iz aviona oborenog iznad istočne Ukrajine.

“Svaka država je odgovorna za bezbednost svog vazdušnog prostora. Ako iz bilo kog razloga to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u stanju da učini onda treba da zabrani prelete. Ukrajina nije to uradila i ona je kriva za nastalu štetu“, istakao je Gijemula, a prenosi Rojters.

Malezijski avion srušen je 17. jula, poginulo je 298 ljudi, a najviše je bilo holandskih državljana. Kao krivci su u javosti označeni proruski pobunjenici, a konačni rezultati istrage se očekuju sledeće godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nemci tuže Ukrajinu za pad malezijskog aviona

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2014

Porodice Nemaca poginulih u padu malezijskog aviona MH17 najavile su da će podneti tužbe protiv Ukrajine i ukrajinskog predsednika. Advokat koji predstavlja porodice žrtava najavio je tužbu za ubistvo iz nehata 298 ljudi, odnosno svih putnika iz aviona oborenog iznad istočne Ukrajine, prenosi B92....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.