Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne sa fudbalerima

Burger King se javno izvinio zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s fudbalerima sa Svjetskog prvenstva, piše CNBC.

Korisnici društvenih mreža objavu Burger Kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki fast food lanac povukao s društvenih mreža, ona je i dalje nastavila kružiti privatnim kanalima.

Burger King je obećao ženama koje uspiju "prikupiti najbolje fudbalske gene" i "osiguraju uspjeh ruske nogometne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << reprezentacije u godinama koje dolaze" doživotnu zalihu burgera.

Danas su poslali saopštenje u kojem se posipaju pepelom i izvinjavaju svima koji su se zbog njihove objave osjećali neugodno.

"Žao nam je zbog očigledno uvredljive promotivne ponude koju je osmislio digitalni tim u Rusiji. Ovo ne predstavlja cijeli naš brend i vrijednosti i radimo na tome da se ovakve stvari više nikada ne ponove", saopštenju Burger Kinga.

Reklame u Rusiji često igraju na seksizam, posebno za vrijeme događanja poput Svjetskog prvenstva, protiv čega često protestuju ženske grupe.

(jutarnji.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Burger King ponudio doživotne burgere Ruskinjama koje zatrudne sa fudbalerima

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2018

Burger King se javno izvinio zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s fudbalerima sa Svetskog prvenstva, piše CNBC...Korisnici društvenih mreža objavu Burger Kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki fast food lanac povukao s društvenih mreža,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.