Poljska predlaže Sikorskog za naslednika Eštonove

Izvor: Blic, 29.Maj.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska predlaže Sikorskog za naslednika Eštonove

Poljske vlasti smatraju da bi njihov ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski bio "najprirodniji izbor" za naslednika Ketrin Ešton na mestu šefa diplomatije Evropske unije, objavili su danas poljski mediji.

Sikorski (51) je igrao važnu ulogu u naporima Unije da ublaži krizu u Ukrajini, a poznat je po oštrom odnosu prema zvaničnoj Moskvi, prenela je agencija AFP.

"Poljska ima značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uticaj na diplomatsku politiku EU, tako da nas sada interesuje mesto visokog komesara Unije za spoljne poslove", izjavio je poljski premijer Donald Tusk, a objavio dnevni list "Gazeta viborča".

Tusk je istakao da bi Sikorski bio "prirodan izbor" za naslednika Eštonove, nakon što krajem godine istekne njen petogodišnji mandat.

Sikorski, bivši ministar odbrane Poljske, osamdesetih je napustio tu zemlju i zatražio azil u Britaniji, gde je završio univerzitet Oksford i neko vreme se bavio novinarstvom, pre nego što je prešao u politiku.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lajčak:CG na dnevnom redu EU i NATO

Izvor: B92, 29.Maj.2014

Podgorica -- Slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak izjavio je danas u Podgorici da je Crna Gora "na dnevnom redu i NATO i Evropske unije"...Lajčak je u razgovoru s crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem rekao da je Crna Gora, što se tiče procesa integracije u Evropsku uniju, "lider u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.