Pogledajte: Srpski fotoreporter skrivenom kamerom snimio kongres Komunističke partije Kine

Izvor: Blic, 04.Dec.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Srpski fotoreporter skrivenom kamerom snimio kongres Komunističke partije Kine

Petar Kujundžić Peđa, glavni fotograf agencije Rojters zadužen za pokrivanje Kine, Tajvana, Hongkoga i Mongolije, omogućio je svetu da zaviri u Dvoranu naroda u Pekingu u kojoj je od 8. do 14. decembra održan 18. kongres Komunističke partije Kine.

Ovaj ključni događaj u životu nacije, na kome je izvršena smena rukovodstva, novinari i fotoreporteri nisu mogli da prate direktno niti da bilo šta snimaju, jer im je pristup u Dvoranu naroda bio dozvoljen samo prvog i poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana kongresa.

Čak i u odsudnom trenutku, kada je naciji predstavljeno sedam novih članova Stalnog komiteta, novinari su mogli da pošalju izveštaj tek kada su izašli iz sale jer su signali mobilne telefonije bili ometani i samo je zvanična kineska agencija Sinhua poslala vest u svet.

Petar Kujundžić je ispričao za “Blic” kako je dočarao atmosferu u Pekingu. Pored redovne foto-opreme, imao je kameru malih dimenzija koja je mogla da mu stane u ruku, pa je snimio mnogo toga neprimetno.

- U jednom trenutku mi je palo na pamet da uđem u Veliku dvoranu naroda držeći kameru u ruci, te da probam da snimim prolazak kroz rendgen koji se nalazi na samom ulazu - priča za “Blic” Kujundžić.

Sve je prošlo bez problema, pa je nastavio da snima i unutar same zgrade.

Film prati svečana melodija “Internacionale”. Kasnije je Kujundžić editovao snimak i prebacio ga u crno-belu tehniku kako bi mu “dao neku vrstu starinskog šmeka”.

VIDEO > Film Petra Kujundžića:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srpski fotoreporter krišom snimio kongres Komunističke partije Kine

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2012

Petar Kujundžić Peđa, glavni fotograf agencije Rojters zadužen za pokrivanje Kine, Tajvana, Hongkoga i Mongolije, omogućio je svetu da zaviri u Dvoranu naroda u Pekingu u kojoj je od 8. do 14. novembra održan 18. kongres Komunističke partije Kine...Čuvari na trgu Tjenanmen.. ..Ovaj ključni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.