Počela sednica Predsedništva SNS o izborima

Izvor: Blic, 26.Jan.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Predsedništva SNS o izborima

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj će članovi tog stranačkog tela odlučivati o predlogu lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da se raspišu vanredni parlamentarni izbori počela je jutros nešto posle 10 sati.

Vučić je juče na izbornoj Skupštini naprednjaka rekao da će Predsedništvo predložiti da se proveri volja naroda na vanrednim parlamentarnim izborima i tom prilikom ukazao da je atmosfera u društvu takva da se ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo toga uraditi i u kojoj su promene i reforme nemoguće.

Pročitajte još Vučić prelomio: Idemo na izbore!

Potpredsednici SNS i članovi Predsedništva Nebojša Stefanović i Nikola Selaković juče su u izjavama novinarima rekli da očekuju da će Predsedništvo podržati Vučicev predlog, kao i da će građani Srbije izaći na izbore istovremeno sa Beograđanima, odnosno 16. marta.

Ovo je prva sednica Predsedništva u novom sastavu, budući da je izborna skupština SNS juče izabrala novo Predsedništvo koje sada ima 28 članova.

Danas zasedaju i SPS, SDPS i DS S

Iz SPS-a je sinoć najavljeno da će Predsedništvo te stranke danas zasedati u Beogradu, sa početkom u 11 časova, posle čega će se novinarima obratiti lider stranke Ivica Dačić.

Dačić je juče izrazio očekivanje da vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije i dijalog između Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

O raspisivanju vanrednih izbora danas će biti reči i na sednici Glavnog odbora SDPS-a.

Predsednik te stranke Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da će se na toj sednici definisati izborni štab i smernice kampanje i utvrđena platforma za nastavak razgovora sa SNS.

- Načelno smo dobili koaliciju kada se radi o izborima u Beogradu i sada ćemo nastaviti razgovore vezane i za listu za republičke izbore - rekao je Ljajić.

U danu kada će Predsedništvo SNS doneti odluku o izborima, biće održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije na kojoj će uvodno izlaganje podneti predsednik Vojislav Koštunica.

Vanredni parlamentarni izbori tema su i današnje konferencije za novinare predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Dačić će na sednici Vlade predložiti izbore

Premijer Srbije Ivica Dačić predložiće na sednici vlade početkom sledeće nedelje raspuštanje Skupštine i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je

danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Pročitajte još Dačić će uputiti obrazložženje za raspušštanje Skupšštine i raspisivanje izbora

Predlog može da bude usvojen uz saglasnost svih članova Vlade Srbije ili glasanjem, a potom će biti upućen predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću.

Pored ovoga, do izbora može doći na još dva načina, ostavkom premijera ili izglasavanjem nepoverenja vladi u Skupštini.

Na Predsedništvu Srpske napredne stranke (SNS) razmatraće se danas

predlog predsednika te najjače stranke vladajuće koalicije

Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. (Beta)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Predsedništva SNS

Izvor: Akter, 26.Jan.2014

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke članovi tog stranačkog tela će odlučivati o predlogu Aleksandra Vučića da se raspišu vanredni parlamentarni izbori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.