Plenković: U maju vremenski okvir za Zapadni Balkan

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: U maju vremenski okvir za Zapadni Balkan

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da će hrvatsko predsedavanje EU kroz samit u Zagrebu u maju zemljama Zapadnog Balkana dati jasnu evropsku perspektivu, jasan vremenski okvir, ali i metodologiju budućih pregovora.
Plenković je u intervjuu za televiziju Frans 24 rekao da se očekuje predstavljanje predloga o određenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << modifikacijama metodologije pregovaračkog procesa i dodatni izveštaj o napretku Severne Makedonije i Albanije.

Dodao je da se nada da će to dovesti do postizanja političkog rešenja i vratiti poverenje tih dveju zemalja pre zagrebačkog samita, prenosi Hina.
Hrvatski premijer je rekao da će glavni izazovi predsedavanja, pored proširenja unije, biti Bregzit, kao i višegodišnji finansijski okvir EU.
Plenković je naveo da EU i Velika Britanija narednih nekoliko meseci treba da "pokažu zrelost" i ispregovaraju ključne oblasti o budućim odnosima do kraja 2020. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: U 2019. za dijasporu i Srbe u regionu oko 850.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je Vlada Srbije u okviru Programa saradnje sa dijasporom i Srbima u regionu tokom 2019. godine izdvojila više od 100 miliona dinara kojima je u cilju očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta sufinansirano 414 projekata...Pored očuvanja identiteta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.