Pjongjang: Nećemo sprovesti denuklearizaciju ako SAD ne uklone nuklearnu pretnju

Izvor: Beta, 20.Dec.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Nećemo sprovesti denuklearizaciju ako SAD ne uklone nuklearnu pretnju

Severna Koreja saopštila je danas da nikad neće jednostrano sprovesti denuklearizaciju ako SAD prethodno ne uklone svoju nuklearnu pretnju.To saopštenje vladine agencije KCNA podgreva sumnje u spremnost severnokorejskog lidera Kim Džong Una da se odrekne nuklearnog arsenala koji on možda vidi kao glavnu garanciju svog opstanka na vlasti, navodi Asošiejted pres.Severna Koreja je u današnjem saopštenju ponovila svoj stari stav o denuklearizaciji i optužila Vašington da ne ispunjava ono što je dogovoreno na samitu Kima i predsednika SAD Donalda Trampa 12. juna u Singapuru."Korejsko poluostrvo uključuje teritoriju naše republike i ceo region (i Južnu Koreju), gde su SAD razmestile svoju invazivnu snagu, uključujući nuklearno oružje. Potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva znači uklanjanje svih izvora nuklearne pretnje, ne samo iz Severne i Južne Koreje, već i iz oblasti oko Korejskog poluostrva", navodi se u saopštenju.Saopštenje KCNA dolazi usred zastoja u nuklearnim pregovorima Vašingtona i Pjongjanga povodom redosleda poteza u procesu denuklearizacije i uklanjanja medjunarodnih sankcija Severnoj Koreji.Kim i Tramp su se u Singapuru obavezali na neodredjen cilj "potpune denuklearizacije" Korejskog poluostrva, ne precizirajući kada i kako će ona biti sprovedena.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang: Nema denuklearizacije ako SAD ne uklone nuklearnu pretnju

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2018

Severna Koreja saopštila je danas da nikad neće jednostrano sprovesti denuklearizaciju ako SAD prethodno ne uklone svoju nuklearnu pretnju...To saopštenje vladine agencije KCNA podgreva sumnje u spremnost severnokorejskog lidera Kim Džong Una da se odrekne nuklearnog arsenala koji on možda vidi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pjongjang: SAD da ukloni nuklearnu pretnju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2018

Severna Koreja saopštila je da nikad neće jednostrano sprovesti denuklearizaciju ako SAD prethodno ne ukloni svoju nuklearnu pretnju. To saopštenje vladine agencije KCNA podgreva sumnje u spremnost severnokorejskog lidera Kim Džong Una da se odrekne nuklearnog arsenala koji on možda vidi kao glavnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pjongjang neće sprovesti jednostranu denuklearizaciju

Izvor: Danas, 20.Dec.2018

Severna Koreja saopštila je danas da nikad neće jednostrano sprovesti denuklearizaciju ako SAD prethodno ne uklone svoju nuklearnu pretnju. Članak Pjongjang neće sprovesti jednostranu denuklearizaciju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.