Pisonero: Što pre imenovati novog ministra pravde Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 22:10

Pisonero: Što pre imenovati novog ministra pravde Crne Gore

Evropska unija upoznata je s odlukom Skupštine Crne Gore o razrešenju ministra Vladimira Leposavića, i raduje se saradnji sa novim ministrom uz očekivanje da će on biti imenovan što pre, kaže portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

"Upoznati smo sa razrešenjem ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Leposavića od strane crnogorskog Parlamenta, u svetlu njegovih komentara o Srebrenici. Kao što je ranije rečeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici", rekla je Pisonero za TVCG.

Ona je dodala da se od svake zemlje koja teži da postane član EU očekuje da se pridržava i da promoviše EU vrednosti demokratije, ljudskih prava, tolerancije i pravde.

"To uključuje postupanje sa žrtvama genocida s krajnjim poštovanjem i dostojanstvom", rekla je ona.

Vladavina prava, ističe Pisonero, jedna je od temeljnih vrednosti EU i kao takva, presudni element procesa pristupanja EU, koji određuje ukupni tempo pregovora Crne Gore o pristupanju EU.

"U cilju daljeg napredovanja na putu ka EU i ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, Crna Gora treba da pojaca napore na daljem napretku u reformama vladavine prava, posebno u onim oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava“, porucuju u Briselu.

Pisonero naglašava i da se EU raduje saradnji s novim ministrom kada on/ona bude imenovan.

"Nadamo se to što pre dogoditi, kako bismo nastavili rad na Poglavlju 23”, ističe Pisonero.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska komisija: Što pre imenovati novog ministra pravde Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2021

Evropska unija upoznata je sa odlukom Skupštine Crne Gore o razrešenju ministra pravde Vladimira Leposavića, i raduje se saradnji sa novim ministrom uz očekivanje da će on biti imenovan što pre, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero. Skupština Crne Gore je 17. juna izglasala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.