Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro dece poginulo u požaru u Astrahanu

MOSKVA - Među 15 osoba, poginulih u požaru koji je zahvatio drvenu zgradu bivšeg hostela u mestu Molodežnj u ruskoj oblasti Astrahan, bilo je petoro dece, saopštili su izvori iz regionalnog centra za vanredne situacije.

U požaru su živote izgubila dva dečaka od 12 godina, 17-mesečni dečak i dve devojčice od 11 i 14 godina.

Centar za vanredne situacije naveo je da je troje dece poginulo u zajedno sa svojim roditeljima.

Šest osoba, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 16-godišnja devojka, povređeno je u požaru i oni se nalaze u bolnici.

Guverner oblasti Astrahan objavio je dan žalosti zbog žrtava požara, zastave su spuštene na pola koplja, a svi događaji zabavnog karaktera su otkazani, preneo je Itar-Taš.

Požar je izbio pre dva dana u bivšem hostelu, gde se grupa građana ilegalno uselila. U zgradi je živelo 29 porodica, među kojima 19 dece.

Istraga o izbijanju požara je u toku.

Požari u starim zgradama nisu neuobičajeni u Rusiji, posebno zimi.

Poslednjeg dana januara 23 osobe su izgubile život kada je požar uništio jednu kuću za odmor u regionu Komi. Predsednik Dmitrij Medvedev je naredio da se provere domovi za odmor, hosteli i škole širom zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petoro dece poginulo u požaru u Rusiji

Izvor: Blic, 16.Feb.2009

Među 15 osoba, poginulih u požaru koji je zahvatio drvenu zgradu bivšeg hostela u mestu Molodežnj u ruskoj oblasti Astrahan, bilo je petoro dece, saopštili su izvori iz regionalnog centra za vanredne situacije...U požaru su živote izgubila dva dečaka od 12 godina, 17-mesečni dečak i dve devojčice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.