Pelosi na Indo-pacifičkoj turneji, ne pominje se Tajvan

Izvor: B92, 31.Jul.2022, 10:02

Pelosi na Indo-pacifičkoj turneji, ne pominje se Tajvan

Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi, posetiće od nedelje četiri azijske zemlje, saopštila je njena kancelarija.

Kancelarija nije spomenula Tajvan u jeku intenzivnih spekulacija o njenoj nameri da poseti i ostrvo koje Kina smatra svojom teritorijom.

"Predsedavajuća Nensi Pelosi predvodiće delegaciju Kongresa na turneji po Indo-pacifičkom regionu, uključujući posete Singapuru, Maleziji, Južnoj Koreji i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japanu", navodi se u saopštenju kabineta Pelosijeve, prenosi Rojters.

U saopštenju se kaže da će se predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Konresa tokom putovanja fokusirati na pitanja bezbednostu, ekonomskog partnerstva i demokratskog upravljanja u Indo-pacifičkom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nensi Pelosi potvrdila da je na putu ka Aziji, ne pominje Tajvan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2022

Predsednica Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Nensi Pelosi posetiće četiri azijske zemlje od nedelje, saopštila je njena kancelarija, ne pominjući Tajvan usred intenzivnih spekulacija da bi ona mogla da poseti ostrvo na koje Kina polaže pravo. "Nensi Pelosi predvodi delegaciju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.