Patrijarh: Licemerno govoriti o Bogu, a razmišljati o ratu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2013, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Licemerno govoriti o Bogu, a razmišljati o ratu

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je u petak 6. septembra, u Njujorku, sve verske zajednice da se zajedno pomole za mir u svetu i da se angažuju da mir nadvlada sukobe na planeti. "Pozivam vas da se usredno molimo i da se svi zajedno angažujemo i osetimo blagodet pozdrava 'Mir Vam', a ne da ga živimo mehanički, kao što je bio slučaj proteklih decenija".

Patrijarh Irinej u Ujedinjenim nacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<  

Patrijarh Irinej pozdravio je učesnike "Foruma o kulturi mira" u UN biblijskim pozdravom "Mir Vam" i istakao da dolazi iz jednog od najnesrećnijih delova sveta i iz zemlje u kojoj su nesreće i stradnja bili česti pratioci, ali koja je uvek stremila miru.

 

"Srpski narod i danas na Kosovu i Metohiji živi u svojoj duhovnoj kolevci životom lišenim dostojanstva, ali ne gubi nadu da se uključi u svetski poredak i doprinose da mir u svetu bude održiv. To je jedini put koji vodi ostanku", poručio je patrijarh Irinej.

 

Srpski patrijarh naglasio je da u istoriji UN ni jedan govornik nije izašao za govornicu svetske organizacije u uslovima apsolutnog mira i da u svakom momentu negde u svetu bukti rat i neki narod strada. Upravo zbog toga, kaže patrijarh Irinej, krajnji cilj svih religija sveta mora da bude istrajno stremljenje miru.

 

"I danas dok govorimo o kulturi mira bukte vatre rata. Sila ide protiv pravde, a maska altruizma prikriva stvarne namere", ocenio je patrijarh Irinej.

 

Patrijarh srpski ukazao je da je krajnje licemerno govoriti o Bogu, a razmišljati o neminovnosti rata. Patrijarh Irinej je naglasio da je biblijska uloga Crkve da se angažuje na prevazilaženju sukoba i da učini da "dijalog prevlada nad diktatom sile".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Patrijarh Irinej u UN: Zalažimo se za mir u svetu

Izvor: Mondo, 06.Sep.2013

Patrijarh srpski Irinej pozvao je u Njujorku sve verske zajednice da se zajedno pomole za mir u svetu i da se..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.