Patrijarh Kiril pozvao građane da se odazovu Putinovom pozivu

Izvor: B92, 25.Sep.2022, 17:11

Patrijarh Kiril pozvao građane da se odazovu Putinovom pozivu

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, pozvao je ruske građane da se ne plaše smrti zbog odluke predsednika Vladimira Putina da mobiliše građane.

"Idite hrabro da ispunite svoju vojničku dužnost. I zapamtite da ako položite život svoj za svoju zemlju, bićete sa Bogom u Njegovom carstvu, slavi i večnom životu", rekao je on u besedi u Začatjevskom manastiru u Moskvi u sredu.

Kiril, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pravdao Putinovu odluku da izvrši invaziju na Ukrajinu u februaru "na duhovnim i ideološkim osnovama", pozvao je ljude da se odazovu pozivu, ubrzo nakon što su ruski zvaničnici rekli da će do 300.000 rezervista biti pozvano u borbu.

Kiril je tokom svoje propovedi izjavio da osoba "prave vere" ne podleže strahu od smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.