Pastor: Ostajemo sa DS u Vojvodini

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Ostajemo sa DS u Vojvodini

Beograd -- Nakon sastanka s predednikom Nikolićem, Ištvan Pastor rekao je da će SVM ući u vladu Aleksandra Vučića, ali da ostaje u koaliciji sa DS-om u pokrajini.

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem.

Pastor je obavestio Nikolića da će najverovatnije sredinom sledeće nedelje SVM potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom o učešću u novoj Vladi Srbije.

Pastor je, međutim, rekao da to ne znači da će SVM raskinuti savez koji ima sa Demokratskom strankom u Vojvodini. On kaže da u ovom trenutku ne vidi razlog za prevremene izbore u pokrajini.

Nikolić je danas već razgovarao sa delegacijom koalicije SPS-PUPS-JS, lidereom DS-a Draganom Đilasom i predstavnicima koalicije okupljene oko NDS-a Borisa Tadića.

Predsednik Nikolić imaće danas konsultacije i sa liderom SDA Sulejmanom Ugljaninom i predsednikom PDD-a Rizom Haljimijem.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Sledeće nedelje potpisivanje koalicionog sporazuma

Izvor: Press, 17.Apr.2014

Pastor je nakon sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koga je, kako je rekao, obavestio da će SVM biti deo vladajuće većine, na pitanje da li je koalicija sa SNS uvod u rušenje aktuelne vlasti u Vojvodini odgovorio da ta stranka gradi partnerske odnose i da nikoga ne želi da...

Nastavak na Press...

Novi Statut Vojvodine do 6. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2014

Član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor rekao je da će do 6. juna biti izglasan novi Statut Vojvodine i naglasio da to ne znači i održavanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.