Pastor: Sledeće nedelje koalicioni sporazum sa SNS

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Sledeće nedelje koalicioni sporazum sa SNS

Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor nakon konsultacija o formiranju vlade s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem izjavio je da je Nikolića informisao o razgovorima sa SNS, da će učestvovati u novoj vladi i da bi sledeće nedelje trebalo da bude koalicioni sporazum.

Na pitanje da li je koalicija sa SNS uvod u rušenje aktuelne vlasti u Vojvodini odgovorio da ta stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradi partnerske odnose i da nikoga ne želi da ruši.

- U ovom momentu ne vidim nijedan novi element na bazi koga bi čovek ozbiljno trebalo da razmišlja o prevremenim pokrajinskim izborima u Vojvodini - rekao je Pastor.

On je dodao da je situacija dosta delikatna i da dosta zavisi od toga šta će se dešavati u DS u budućnosti.

Pastor je naveo i da je sa Nikolićem razgovarao o formiranju vlade i da je manje više sve poznato, kao i da je predsednika obavestio da će SVM biti deo vladajuće većine.

- Dobro je za stranku, zajednicu Mađara, ali i za Srbiju, da Savez vojvođanskih Mađara bude deo vladajuće većine - dodao je Pastor.

Pastor je već ranije u razgovorima s predsednikom SVM dogovorio da će ova stranka učestvovati u radu vlade gde će imati nekoliko državnih sekretara.

Nikolić je prethodno obavio konsultacije s delegacijama SPS-PUPS-JS, DS i NDS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Ostajemo sa DS u Vojvodini

Izvor: B92, 17.Apr.2014

Beograd -- Nakon sastanka s predednikom Nikolićem, Ištvan Pastor rekao je da će SVM ući u vladu Aleksandra Vučića, ali da ostaje u koaliciji sa DS-om u pokrajini...U Predsedništvu Srbije završen je sastanak lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora sa predsednikom Republike Tomislavom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.