PUTINOV ZAHTEV TRAMPU: Neka SAD formalno priznaju da nije bilo saradnje Rusije sa tvojim štabom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOV ZAHTEV TRAMPU: Neka SAD formalno priznaju da nije bilo saradnje Rusije sa tvojim štabom!

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je danas SAD da i formalno priznaju da nije bilo saradnje između Rusije i predizbornog štaba američkog predsednika Donalda Trampa na izborima 2016. godine.

Kako je naveo Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon objavljivanja zaključaka višemesečne istrage specijalnog tužioca Roberta Malera, "još uvek smatramo da su optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za mešanje Rusije u izborni proces u SAD neosnovane, jer čak i kratke informacije navedene u Malerovom izveštaju nemaju osnove".

- Teško je naći crnu macku u tamnoj sobi, pogotovo ako ne postoji - dodao je Peskov.

Malerova istraga utvrdila je da izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa nije bio u dosluhu sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore 2016, preneo je Rojters.

Ostalo je, međutim, nerešeno pitanje da li je Tramp ometao pravdu potkopavanjem istrage koja je trajala sve vreme njegovog predsednikovanja.

No Collusion, No Obstruction, Complete and Total EXONERATION. KEEP AMERICA GREAT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 24, 2019

Tramp je od samog početka istrage odbacivao bilo kakvu povezanost ljudi iz njegove predsedničke kampanje sa Rusijom, ocenjujući da ona predstavlja "lov na veštice".

Tokom dvogodišnje istrage o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

Za TAJNI PODZEMNI GRAD u Jugoslaviji znalo je samo pet ljudi, a dokumenta o njemu su i dan-danas ZAPEČAĆENA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov komentarisao rezultate istrage američkog specijalnog tužioca

Izvor: Blic, 26.Mar.2019, 01:59

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je nalaz američkog specijalnog tužioca Roberta Malera o tome da izborni štab američkog predsednika nije sarađivao s Rusima u kampanji 2016. rečima: "Teško je naći crnu mačku u mračnoj sobi".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.