PRVI SNIMAK IRANSKOG NAPADA NA AMERIČKU BAZU: Osveta za generala Sulejmanija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI SNIMAK IRANSKOG NAPADA NA AMERIČKU BAZU: Osveta za generala Sulejmanija (VIDEO)

Iranska televizija objavila je video-snimak raketnog napada na američku vojnu bazu Ajn el Asad na zapadu Iraka.

- Na snimku se vidi kako Iran lansira rakete na američke baze kao odgovor na ubistvo generala Sulejmanija - navodi se u potpisu uz snimak.  U gornjem desnom uglu snimka na farsiju je napisano "teška osveta".

U noći 3. januara, Sjedinjene Američke Države izvele su operaciju na području bagdadskog aerodroma u kojoj su poginuli iranski general Kasem Sulejmani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zamenik lidera iračkih šiitskih ustaničkih snaga Abu Mahdi el Muhandis.

Vašington ih smatra umešanim u organizaciju napada na Ambasadu SAD u Bagdadu.

Teheran je lansirao rakete zemlja-zemlja na američke baze u zapadnom Iraku i Erbilu. Kako prenosi televizija, u napadu je poginulo 80 ljudi.

Međutim, Sjedinjene Američke Države nisu potvrdile ovu informaciju. Donald Tramp izjavio je da je "sve u redu".

Vrhovni lider Irana Ajatolah Ali Hamenej rekao je da je napad na američke baze u Iraku "šamar Sjedinjenim Američkim Državama", naglašavajući da strane trupe moraju da napuste region.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iransko elektronsko ratovanje - smrt za američke dronove

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2020, 00:38

Ubrzo nakon raketnog napada Irana na američke baze u Iraku, iranski vojnici su onesposobili američke bespilotne letelice, koristeći metode elektronskog ratovanja Ubrzo nakon raketnog napada Irana na američke baze u Iraku, iranski vojnici su onesposobili američke bespilotne letelice,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.