PRVE SLIKE PUTINA I BAJDENA U VILI LA GRANŽ Uvek je bolje sastati se lice u lice (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 03:13

PRVE SLIKE PUTINA I BAJDENA U VILI LA GRANŽ "Uvek je bolje sastati se lice u lice" (FOTO/VIDEO)

Američki lider Džo Bajden i njegov ruski kolega Vladimir Putin sastali su se u Ženevi, u vili La Granž, gde će održati samit, prvi otkako su obojica na predsedničkim funkcijama.

Putin je zahvalio Bajdenu na inicijativi da se sastanu, na šta je američki predsednik odgovorio: "Uvek je bolje sastati se lice u lice".

Rekao je i da računa da će sa Putinom razgovarati o pitanjima iz sfera potencijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnje, ali i nesuglasicama.

Prema njegovima rečima, američka strana pokušava da razjasni odnose sa Rusijom, gde postoje pitanja od obostranog interesa.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je pred početak samita da u odnosima dve zemlje ima mnogo pitanja.

Kako je ranije objasnio savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov pregovori će se sastojati iz tri dela.

- Prvo će se održati razgovor u uskom formatu, zatim pregovori u proširenom sastavu koji će imati nastavak: uski formati, prošireni sastav, zatim kratka pauza nakon čega će se pregovori nastaviti. Nakon toga strane će organizovati pres-konferenciju, svaka za svog predsednika, i na tom će se samit završiti - rekao je Ušakov.

Первые кадры. Путин поблагодарил Байдена за инициативу встречи pic.twitter.com/5mOTOb4wye

— Кремлевский пул РИА (@Kremlinpool_RIA) June 16, 2021

- Na sastanku sa američkim predsednikom Bajdenom, ruski predsednik Vladimir Putin istaći će crvene linije koje se ne mogu preći - izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Bez sumnje, svaka zemlja jasno određuje svoje crvene linije. S tim u vezi, predsednik Putin to čini vrlo jasno - rekao je portparol Kremlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DA LI JE OVO PRVI REZULTAT SASTANKA PUTINA I BAJDENA? Najavljena velika promena, iz Moskve kažu da je sve spremno

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021

Juče je održan samit u Ženevi u vili La Granž..Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov spreman je da se do kraja meseca vrati u Vašington, saopšteno je iz Moskve...I američki ambasador Džon Salivan bi uskoro trebalo da se vrati u Moskvu, ali još uvek nije precizirano...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.