PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽENE KOJA JE MALOLETNU DECU ODVELA U SIRIJU: Ugrozila porodicu da bi se pridružila džihadistima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽENE KOJA JE MALOLETNU DECU ODVELA U SIRIJU: Ugrozila porodicu da bi se pridružila džihadistima!

Tužilaštvo je saopštilo da je Karla-Žozefina S., odvela sina i ćerke u Siriju 2015. godine dok je njen muž bio na poslovnom putu.

U Nemačkoj je podignuta optužnica protiv jedne žene, nemačke državljanke, zbog pridruživanja terorističkoj organizaciji i ugrožavanja bezbednosti dece, pošto je svoje troje maloletne dece odvela u Siriju i priključila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Islamskoj državi.

Njena deca su, kako prenosi mediji, u redovima Islamske države ideološki indoktrinirana. Kada je njen sin doveo u pitanje njihovu ideologiju, majka ga je prijavila rukovodstvu terorističke organizacije i on je bio kažnjen.

Sin optužene je prošao i obuku pre nego što je ubijen 2018. godine u vazdušnom napadu.

Pošto nije uspela da ubedi supruga da se pridruži Islamskoj državi, optužena se 2016. udala za borca Islamske države iz Somalije. Ona je, takodje, prošla obuku.

Uhapšena je po povratku u Nemačku u aprilu.

VIDEO KOJI JE RASPLAKAO SVET: Siromašni dečak sprema obrok svom malenom bratu POPUT PROFESIONALCA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.