POČINJE TESTIRANJE NA LJUDIMA: Turska na korak od vakcine protiv virusa korona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 12:37

POČINJE TESTIRANJE NA LJUDIMA: Turska na korak od vakcine protiv virusa korona

Saradnja države i privatnog sektora dovela je do velikog napretka

Turska je napravila veliki napredak u razvoju vakcine protiv korona virusa i lekova za taj virus, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Na svečanosti Naučnog i tehnološkog veća Turske Erdogan je rekao da se u tome uspelo saradnjom države s privatnim sektorom i univerzitetima.

- Turska je postala treća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlja u svetu, posle SAD i Kine, koja je počela razvoj vakcine. To su podaci Svetske zdravstvene organizacije - rekao je Erdogan.

Erdogan kaže da se trenutno radi na razvoju osam različitih vrsta vakcina i deset medicinskih projekata, da je testiranje dve vrste vakcina na životinjama završeno, a da je za jednu od njih odobreno testiranje na ljudima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Samo za vakcinu potrebno više od 100 milijardi dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2020

ŽENEVA - Postoji veliki nesklad između novca koji je neophodan za borbu protiv pandemije virusa korona i sredstava koja su obećana iz čitavog svijeta, izjavio je danas šef Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.