PET ZEMALJA EU PLANIRA DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU? Za to postoji jedan uslov

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 01:36

PET ZEMALJA EU PLANIRA DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU? Za to postoji jedan uslov

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da će pet zemalja EU koje ne priznaju tzv. Kosovo promeniti svoj stav

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je večeras da će pet zemalja EU koje ne priznaju tzv. Kosovo promeniti svoj stav.

I to ako dođe do promene u odnosima Beograda i Prištine.

- Ko je mislio da će Severna Makedonija i Grčka postići dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o imenu, ali dogodilo se. Ljudi su mislili da je nemoguće da Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein ili Sudan izgrade odnose sa Izraelom, ali to se dogodilo - rekao je Kosnet.

On je rekao "da tzv. Kosovo, kao deo Evrope, treba da održava dobre odnose sa zvaničnim Briselom".

- Kada sam došao na tzv. Kosovo, sretao sam se s političkim liderima i često su mi govorili da im nisu potrebni Evropljani, jer imaju posebne odnose sa SAD. Rekao sam: ''da, imate posebne odnose sa SAD i voleo bih da se demokrate i republikanci u SAD dogovore i oko drugih pitanja, kao što se dogovaraju o odnosima sa tzv. Kosovom, ali pogledajte kartu, tzv. Kosovo nije u Severnoj Americi, već u Evropi - rekao je Kosnet.

Kosnet smatra da je odluka vlade u Prištini o ukidanju radne grupe za borbu protiv korupcije bila pogrešna.

- Mislim da je to bila pogrešna odluka, jer je radna grupa za borbu protiv korupcije bila vrlo efikasna. Da je ta radna grupa modifikovana, to bi bilo nešto normalno - rekao je Kosnet.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.