Osujetili plan ukrajinske vojske: Ostavili iznenađenje  miniranu fabriku punu opasnih materija

Izvor: B92, 15.Maj.2022, 09:11

Osujetili plan ukrajinske vojske: "Ostavili iznenađenje " miniranu fabriku punu opasnih materija"

Narodna milicija LNR saopštila je da su ukrajinske snage bezbednosti, prilikom povlačenja, minirali veliki hemijski kombinat "Zarja" u Rubižnju.

Precizira se da su jedinice za elektronsko ratovanje uspele da blokiraju signal koji je trebalo da izazove eksploziju.

"Iza sebe su ostavili iznenađenje u vidu miniranog magacina sa eksplozivom. U fabričkom skladištu 406 uskladišteno je oko 49 tona TNT-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << amonala", navodi se u snimku objavljenom na Telegram kanalu odeljenja.

Pojašnjava se da bi ukrajinska vojska mogla ne samo da nanese "ogromna razaranja, već da dovede do globalne katastrofe izazvane ljudskom rukom", pošto se u blizini nalazi nekoliko jedinjenja sa amonijakom, azotnom i sumpornom kiselinom, parantrotoluenom, benzolom i drugim opasnim materijama.

"Međutim, zahvaljujući veštim dejstvima jedinica za elektronsko ratovanje Narodne milicije LNR, signal za podrivanje je blokiran", saopštila je pres služba Narodne milicije.

Napominje se da je objekat neutralisan i više ne predstavlja opasnost po ljude i životnu sredinu.

Ranije je šef Čečenije Ramzan Kadirov izneo detalje preuzimanja kontrole nad hemijskom tvornicom Zarja u Rubežnoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Narodna milicija LNR: Ukrajinske snage u povlačenju minirale fabriku Zarja u Rubežnom

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2022

Ukrajinske snage bezbednosti su tokom povlačenja minirale veliku hemijsku fabriku Zarja u Rubežnom sa 49 tona eksplozivnih materija, a jedinice za elektronsku borbu uspele su da blokiraju signal koji je trebalo da izazove eksploziju, saopštila je Narodna milicija Luganske Narodne Republike. „Iza...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.