Osude i saučešća srpskih zvaničnika povodom napada u Londonu

Izvor: RTS, 04.Jun.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osude i saučešća srpskih zvaničnika povodom napada u Londonu

Povodom sinoćnog terorističkog napada u Londonu, u kojem je najmanje sedam osoba ubijeno a desetine ranjeno, srpski zvaničnici su uputili saučešće britanskom narodu i osudili napad. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo saučešća kraljici Elizabeti II, a v. d. premijera Srbije Ivica Dačić premijerki Velike Britanije Terezi Mej. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Dozvolite mi da Vam u ime građana Srbije i svoje ime izrazim iskreno saučešće povodom stravičnih napada u Londonu. Brutalnost kojom su počinjeni upozorava nas da mračne sile ne prezaju od toga gde će i kada da iskažu mržnju i nasilje. Na nama je velika odgovornost da odlučnom borbom protiv terorizma odbranimo zajedničke vrednosti i našim građanima omogućimo život bez straha", naveo je Aleksandar Vučić.

U ovom teškom trenutku, dodao je, naše misli su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene.
"Povređenima želimo uspešan oporavak", piše u pismu predsednika Srbije povodom napada u Londonu, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Ministar spoljnih poslova Srbije i premijer u tehničkom mandatu Ivica Dačić je u telegramu saučešća premijerki Velike Britanije Terezi Mej naveo da je Srbija sa velikim zaprepašćenjem i ogorčenošću primila vest o novim terorističkim napadima u Londonu.
Izrazio je najdublju osudu "ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta".
"U ime Vlade Srbije prenosim našu bezrezervnu spremnost da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pružimo svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice", navodi se u Dačićevom telegramu saučešća.

I predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsednicima Donjeg i Gornjeg doma Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Džonu Berkovu i Lordu Fauleru, izrazivši spremnost Srbije na odbranu zajedničkih vrednosti od terorizma. 
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović uputila je pismo saučešća ambasadoru Velike Britanije u Beogradu Denisu Kifu, istakavši da je jedinstvo u borbi protiv terorizma poruka da nasilje neće pobediti.
I ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je saučešće britanskom ambasadoru u Srbiji Denisu Kifu, vladi i građanima Velike Britanije zbog terorističkog napada u Londonu.
"Teroristički napad koji se prošle noći dogodio u Londonu još jednom je dokazao da pripadnici ID ne biraju ni vreme, ni mesto, ni žrtve. Nadam se da se ovakvo zlo nikad i nigde neće ponoviti", naveo je Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.